Doi tineri orădeni, care îşi spun Torch şi Roka26 şi nu vor să-şi deconspire numele reale, au găsit o formă inedită de a atrage atenţia Primăriei că artiştii străzilor au nevoie de spaţii de desfăşurare.

Sâmbătă, cei doi şi-au scris pseudonimele în grafitti pe o folie de plastic prinsă între doi copaci din Parcul Bălcescu, sperând că aşa orădenii şi autorităţile vor înţelege că grafitti-ul nu înseamnă vandalism. "Vrem să promovăm grafitti-ul ca artă legală", a explicat Torch.

Tinerii spun că şi-ar dori ca şi în Oradea, la fel ca în multe alte oraşe europene, artiştii străzii să aibă locuri în care să se poată desfăşura legal, fără să fie pândiţi şi amendaţi de poliţişti. Dacă n-ar fi pe fugă, un artist de grafitti ar putea desena o operă care ar lăsa cu gura căscată mulţi orădeni, sunt convinşi Torch şi Roka26.

Un loc care le-ar conveni tinerilor ca spaţiu de desfăşurare ar fi pasajele subterane ale oraşului. "În loc să fie fircălite, cum sunt acum, ar putea arăta foarte bine", garantează Torch.