Sportivi din toată Europa se întrec în acest weekend, la Arena Antonio Alexe, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Varadinum Dance Festival, organizat de clubul de dans sportiv Stephany, sub patronajul Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv (WDSF) şi Federaţiei Române de Dans Sportiv (FRDS).

Sâmbătă, în prima seară a semifinalelor şi finalelor pentru categoriile standard şi latino, inclusiv tineret şi copii, dansatorii şi-au arătat talentele în faţa arbitrilor din ţară şi străinătate care-i priveau atent de pe marginea ringului.

Spectacolul dat de sutele de dansatori, plin de culoare, eleganţă, senzualitate şi precizie, a fost apreciat şi de orădeni, care au umplut mai bine din jumătate din sala Antonio Alexe şi au aplaudat puternic reprezentaţiile concurenţilor fie că a fost vorba de pasionalele dansuri de rumba ori paso doble, ori elegantele valsuri şi tangouri.

Competiţia, anunţată ca fiind cea mai mare de acest gen din România, continuă şi duminică, de la ora 18, cu o altă serie de semifinale şi finale. Tot duminică seara, spectatorii vor putea urmări o reprezentaţie spectaculoasă dată de perechea vice-campioană mondială de Show Dance al anului 2012, Charles Schmidt - Elena Salikhova din Franţa. Orădenii pot intra gratuit la spectacol pe baza buletinului.

Varadinum Dance Festival aliniază la start peste 1.000 de sportivi din România, Anglia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Franta, Germania, Luxembourg, R.Moldova, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Ungaria.