Direcţia de asistenţă Socială Oradea (DASO) a anunţat deschiderea celui de-al patrulea cabinet stomatologic din școlile orădene, în incinta Colegiului Naţional Emanuil Gojdu. Acesta oferă servicii gratuite tuturor elevilor din Oradea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DASO, amenajările şi achiziţionarea echipamentului necesar au fost gestionate de Primăria Oradea, în timp ce DASO a asigurat montarea unitului dentar în noul spaţiu.

„DASO a reuşit să-şi atingă unul dintre obiectivele asumate, şi anume achiziţionarea celui de-al patrulea unit dentar, pentru a putea dezvolta servicii stomatologice gratuite la standarde europene pentru copiii din municipiul Oradea, având în vedere faptul că accesarea serviciilor stomatologice private presupune de multe ori costuri ridicate", se arată în comunicat.

Directoarea direcţiei, Anca Grama, a transmis că acest cabinet funcţionează deja de câteva zile şi a avut primii pacienţi.

„În contextul în care şcoala intră într-un proces complex de reabilitare şi digitalizare, care îşi propune să ofere condiţii de studiu şi muncă de cel mai înalt nivel pentru elevii şi profesorii noştri, cabinetul stomatologic aduce plus valoare vieţii elevilor colegiului, oferindu-le acestora acces la tratamente gratuite şi la îndemână într-un cabinet modern, cu toate dotările de ultimă oră", a transmis şi directoarea Colegiului Național Emanuil Gojdu, Anca Marchiş.

Un alt obiectiv al DASO anul acesta, în colaborare cu municipalitatea, este amenajarea şi dotarea celui de-al cincilea cabinet stomatologic care va fi în incinta Şcolii Gimnaziale nr.16 din Rogerius.

Toţi elevii din municipiul Oradea pot beneficia de serviciile medicale stomatologice în cele patru cabinete medicale, pe bază de programare. Cei interesaţi pot suna la numerele de telefon:

- Colegiul Naţional  "Onisifor Ghibu": 0771-052503

- Colegiul National "Mihai Eminescu": 0771-052508

- Liceul Teoretic "Aurel Lazăr": 0771-052399

- Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu": 0771-052397

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!