O nouă mostră de ignoranţă rutieră s-a petrecut miercuri seara, în jurul orei 23, în chiar centrul Oradiei, unde şoferul unui Volkswagen Passat a pătruns hazardat în Piaţa Unirii, dinspre strada Independenţei, deşi avea obligaţia să cedeze trecerea, şi s-a izbit de un Opel Corsa care circula regulamentar, dinspre strada Avram Iancu spre pod.

Impactul a fost violent şi a avut ca rezultat proiectarea Passat-ului în semaforul de lângă Biserica romano-catolică, respectiv aruncarea Opelului într-un coş de gunoi.

Dacă cei doi pasageri ai Opelului nu au avut de suferit, având puse centurile de siguranţă, tinerii aflaţi în Volkswagen au acuzat dureri ca urmare a şocului impactului, îndeosebi cei aflaţi pe bancheta din spate. Printre aceştia se afla şi o viitoare mămică. Gravida a fost preluată de urgenţă în grijă de un echipaj SMURD, care, după ce i-a fixat gâtul, a transportat-o pentru investigaţii la spital.

La originea accidentului stă neatenţia şoferului din Passat care, pe fondul funcţionării intermitente a semafoarelor din intersecţie, nu a acordat prioritate maşinii ce se afla pe drumul principal.

Poliţiştii Serviciului Rutier au demarat o anchetă pentru a elucida circumstaţele producerii evenimentului. La testarea cu aparatul etilotest a reieşit că niciunul dintre conducătorii auto nu a consumat băuturi alcoolice.