Tânăra însărcinată a ajuns la Spitalul Judeţean în stare foarte gravă, miercurea trecută, ea fiind transferată de la Maternitate şi izolată, cu probleme respiratorii, la secţia de Terapie Intensivă. Medicii au suspectat din start că pacienta este infectată cu virusul AH1N1, au prelevat probe, iar pentru că starea femeii s-a agravat, la finele săptămânii trecute au decis să scoată copilul prin cezariană.

"Mama a murit marţi, la secţia de Terapie Intensivă, iar copilul e la Maternitate. Amănunte despre acest caz nu pot da, până când vor veni toate rezultatele analizelor în urma autopsiei", a declarat dr. Florian Bodog, directorul Spitalului Judeţean.

Potrivit unor surse medicale, femeia a murit de insuficienţă respiratorie, dar până în prezent nu se ştie cu certitudine dacă aceasta avea gripă de tip nou sau nu. În timp ce şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, susţine că "rezultatul a venit şi nu este gripă provocată de AH1N1", surse medicale apropiate acestui caz au relatat că, de fapt, prima probă extrasă din faringele femeii a fost neconcludentă, iar specialiştii de la Institutul Cantacuzino nu au reuşit să stabilească, încă, dacă femeia are sau nu gripă de tip nou. "În urma autopsiei, s-au prelevat probe din organe şi s-au transmis din nou Institutului, pentru noi analize", au spus aceleaşi surse.

Potrivit dr. Valeria Filip, directoarea medicală a Maternităţii orădene, bebeluşul nu a fost afectat de boala mamei. "Copilul a fost născut la 32 de săptămâni şi e echilibrat. Sperăm ca starea lui să evolueze bine", a declarat Filip.

Statisticile Ministerului Sănătăţii arată că în data de 27 noiembrie în Bihor au fost confirmate două cazuri de persoane bolnave cu gripă de tip nou. Nimeni nu a confirmat însă dacă vreunul dintre ele este al gravidei sau nu.