Meciurile grupei B a Campionatului European de baschet feminin pentru senioare, de la Arena Antonio Alexe din Oradea au continuat vineri, când au fost programate confruntările din etapa a II-a.

În primul joc, reprezentativa Greciei a întâlnit Italia, iar după o partidă cu mai multe răsturnări de scor, în special în primele trei sferturi, echipa elenă s-a impus cu scorul de 51-46, provocând Italiei cea de-a doua înfrângere din grupă. Pe sferturi în acest joc s-a consemnat: 9-18, 16-4, 6-15 şi 20-9. De la învingătoare, echipa Greciei, principala marcatoare a fost A. Sotiriou, autoare a 13 puncte, în timp ce de la italience cea mai eficace s-a dovedit a fi K. Ress, cu 10 puncte înscrise.

În meciul al doilea, Belarusul a întâlnit Polonia. După un prim sfert ceva mai echilibrat, câştigat de echipa ex-sovietică, scor 23-18, jocul a fost la discreţia Belarusului, care s-a distanţat tot mai tare pe tabela de marcaj, câştigând şi sferturile II şi III, cu 11-6 şi 21-12 şi cedând doar ultimele zece minute, cu 10-13. Astfel, rezultatul final al partidei a fost 65-49 pentru Belarus, care s-a instalat astfel pe primul loc în grupă, după două victorii în primele două etape.

Principala marcatoare de la învingătoare a fost K. Snytsina, cu 13 puncte, în timp ce din echipa Poloniei, J. Zurowska – Cegielska a fost cea mai eficace, tot cu 13 puncte.

După primele două zile, clasamentul grupei B a Campionatului European de Baschet feminin, de la Oradea, arată astfel:

Belarus 4 puncte

Grecia 2 puncte

Turcia 2 puncte

Italia 2 puncte

Polonia 2 puncte

Programul etapelor III şi IV din Grupa B:

Etapa  a III-a (sâmbătă, 13 iunie):

Ora 18:00 Polonia – Grecia

Ora 20:30 Turcia – Belarus

Etapa a IV-a (duminică, 14 iunie):

Ora 18:00 Italia – Polonia

Ora 20:30 Grecia – Turcia

În grupa A, de la Timişoara, vineri a debutat şi echipa României, care a cedat însă jocul cu Muntenegru cu scorul de 61-79. Echipa ex-iugoslavă a început bine partida, distanţându-se pe tabelă încă din primul sfert, pe care l-a câştigat cu 26-18. În sfertul secund s-a impus şi mai clar cu 25-4, astfel că la jumătatea confruntării, Muntenegru conducea cu 51-22.

După pauza mare, echipa României a încercat să recupereze, şi-a adjudecat sfertul III cu 18-15, şi pe cel de-al IV-lea, cu 21-13, însă a fost insuficient pentru a se apropia considerabil de adversar, care s-a impus la o diferenţă de 18 puncte, cu 79-61.

Principalele marcatoare din echipa României au fost: G. Mărginean, autoare a 18 puncte, F. Paşcalău, cu 12 puncte, S. Urs, cu 8 puncte şi C. Pop, autoare a 7 puncte. Din echipa Muntenegrului, cele mai eficace au fost: J. Dubljevic, cu 19 puncte, M. Jovanovic, cu 11 puncte, şi A. Robinson, autoare a 10 puncte.

În cealaltă partidă de vineri de la Timişoara, Cehia a învins la limită, cu 80-79, Ucraina. Astfel, după două etape clasamentul acestei grupe arată astfel:

Muntenegru 4 puncte

Cehia 3 puncte

Franţa 2 puncte

Ucraina 2 puncte

România 1 punct

Sâmbătă, echipa României va întâlni Ucraina, de la ora 20.30, iar duminică, de la aceeaşi oră, Cehia.