Antiţa Bar, fosta grefieră a Curţii de Apel Oradea care anul trecut şi-a aruncat fetiţa din taxi pe un pod din Capitală, nu va face închisoare pentru gestul ei.

Presa centrală scrie luni că psihiatrii care au consultat-o au stabilit că femeia în vârstă de 40 de ani nu a avut discernământ la momentul comiterii faptei, ca urmare nu poate să răspundă penal pentru fapta sa, astfel că va rămâne internată într-un spital de specialitate pentru multă vreme, până când starea ei se va ameliora.

De altfel, în luna ianuarie, medicii Institutului de Medicină Legală au trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti raportul de expertiză în cazul femeii, precizând că aceasta nu a avut discernământ.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Antiţa Bar este internată la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală încă din toamna anului trecut, după ce, aflată într-un taxi pe Podul Grant din Capitală, a deschis portiera maşinii şi a aruncat-o pe micuţă.

Copila a scăpat ca prin minune şi a fost internată cu escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor. Mama a fost reţinută imediat de poliţiştii Serviciului Omoruri, care au internat-o la Spitalul "Alexandru Obregia", în condiţiile în care aceasta avea tulburări de comportament evidente, şi în plus figura şi suferind de afecţiuni psihice.

În plus, în istoricul său mai figurau două incidente similare, iar cu o zi înainte de a ajunge în Bucureşti, aceasta fusese implicată într-un scandal soldat cu intervenţia unui echipaj de poliţie, la Băile Felix. În faţa poliţiştilor, femeia a negat că a vrut să îi facă rău micuţei, afirmând că se teme că cineva vrea să-i facă rău copilului.

Tatăl fetiţei, Radu Ovidiu Bugariu, care deţine acum custodia micuţei, a afirmat că din iulie 2012 femeia îl suna şi îi spunea că el vrea să ucidă copilul şi că pune oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe micuţă. Bărbatul a mai povestit că a avut cu Aniţa Bar o relaţie de două luni şi jumătate, după ce a cunoscut-o pe internet, şi că s-a întâlnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp în care femeia nu i-a spus niciodată numele ei adevărat.

El a mai povestit că atunci când Aniţa Bar s-a despărţit de el, nu ştia că este însărcinată, iar ulterior i-a spus despre naşterea fetiţei printr-un email, moment în care a mers la starea civilă şi a recunoscut copilul. Bugariu nu a plătit niciodată pensie alimentară, întrucât, spune el, fosta grefieră nu a avut această pretenţie, însă a contribuit cu bani la creşterea micuţei.

Citiţi povestea Antiţei Bar şi a fetiţei sale, în articolele:

Delir pe Grant: Fosta grefieră care şi-a aruncat copilul din taxi, o nebună fără tratament

Grefiera care şi-a aruncat fetiţa din taxi a anunţat tatăl prin e-mail de existenţa copilului