Curtea de Apel Bucureşti a anunţat marţi decizia în Dosarul Transferurilor, în care opt grei ai fotbalului au fost, pe rând, achitaţi, condamnaţi la ani grei de închisoare, apoi salvaţi de închisoare printr-o decizie de rejudecare a procesului, scrie digi24.ro.

Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost, astfel, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare.

George Copos a fost condamnat la 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare, Mihai Stoica a primit 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi patru luni de închisoare cu executare; Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare; Victor Becali - 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare; Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare; Gică Popescu - 3 ani şi o lună de închisoare cu executare; Gheorghe Neţoiu, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Ioan Becali, George Copos şi Jean Pădureanu vor beneficia de o reducere a pedepsei, deoarece au depăşit vârstă de 60 de ani. Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la şefia Federaţiei Române de Fotbal.

La trei ani de la începerea procesului, în 2011, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe cei opt inculpaţi. Procurorii au făcut, însă, recurs, iar Curtea de Apel i-a condamnat la pedepse cu închisoarea între trei şi opt ani. Atât avocaţii celor opt incriminaţi, cât şi procurorii au atacat hotărârea, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii au anulat condamnările şi au decis că judecătorii de la Curtea de Apel sunt obligaţi să reia judecarea procesului.

Cei opt sunt acuzaţi de DNA că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal legendari ai României. De asemenea, aceştia ar fi eludat legea şi nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.