Rectorul Constantin Bungău, profesoarele Floare Chipea şi Camelia Dindelegan şi preotul Marin Dindelegan nu mai sunt reţinuţi de DNA şi au fost liberi să meargă acasă.

Mandatele emise de procurori au expirat în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce procesul pentru arestarea lor preventivă nu s-a încheiat, după aproape 9 ore de dezbateri.

Mai precis, în jurul orei 2, cauza aflată pe rolul Tribunalului Bihor a fost suspendată, completul de judecată luând decizia să reia dezbaterile joi, la ora 10. Astfel, cei patru se vor întoarce joi dimineaţă la Tribunal, pentru a fi în continuare audiaţi de judecători.

Procesul pentru arestarea preventivă a celor patru inculpaţi a fost programat să înceapă miercuri la ora 15.30, dar, întrucât avocaţii au solicitat o amânare pentru studierea dosarului, a început două ore mai târziu.

După cum se ştie, Bungău, Chipea şi soţii Dindelegan au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri de procurorii DNA, pentru infracţiuni de dare şi luare de mită şi trafic de influenţă. Mai precis, spun procurorii, rectorul Bungău ar fi primit de la Marin Dindelegan două perechi de butoni de aur, o icoană argintată, un parfum şi o cravată, pentru ca la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane să fie scos la concurs un post de profesor universitar pentru Camelia Dindelegan, iar aceasta să câştige concursul.

Tot cu acelaşi scop, fosta decăniţă Floare Chipea a primit de la Camelia Dindelegan foloase în valoare totală de 8.640 lei, constând în plata unor materiale şi a manoperei lucrărilor de renovare la locuinţa familiei decanului, bijuterii din aur şi o pereche de ghete.