Proiectul viitorului complex sportiv cu stadion, terenuri de sport, hotel și piste pentru alergare din strada Făgărașului s-a poticnit la faza strămutării Grădinii Zoologice.

Primarul Oradiei, Florin Birta, își dorește mutarea ei în pădurea din Băile Felix, pentru a-i păstra vizibilitatea, având în vedere că va fi gestionată în continuare tot de ADP. În schimb, primarul de Sânmartin, Cristian Laza, și-ar dori s-o amplaseze în pădurea Betfia, în vecinătatea noului observator, pentru a crește și atractivitatea acestei zone. Deosebirea de optică are la bază poziția diferită a hotelierilor din stațiune.

Pe de o parte conducerea SCT Felix se opune amplasării Zoo în pădurea din Felix, lată de nici 300 metri, de teamă că ar putea deranja turiștii cu mirosuri de sălbăticiune. De cealaltă parte, reprezentanții complexului President și proprietarii de pensiuni și-ar dori-o cât mai aproape de ei, tocmai pentru a ține turiștii, argumentând că nici actualul amplasament, aproape de centrul Oradiei, nu deranjează pe nimeni.

Cum părțile par tot mai greu de împăcat, problema va fi tranșată, până la urmă, de primarul Laza. Căruia, evident, disputa nu-i miroase prea bine...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!