Cu o săptămână înainte de constituirea noului Consiliul Local Oradea, format din aleșii votați pe 9 iunie, formula acestuia este încă necunoscută. Filialele PNL și UDMR negociază la pachet, deja de mai bine de o lună, o posibilă alianță la nivelul administrației municipale și a celei județene.

În schimbul voturilor lor, UDMR cere liberalilor, printre altele, un post de viceprimar în Oradea și unul de vicepreședinte al CJ Bihor.

Solicitarea udemeriștilor i-a determinat pe liberali, la rândul lor, să ceară câte un post de viceprimar în localități cum ar fi Salonta sau Borș, cu populație preponderent de etnie maghiară, care în ultimii ani nu au avut viceprimar de naționalitate română.

La sfârșitul săptămânii trecute, negocierile erau încă în impas. Primarii de Salonta, Tőrők László și Borș, Bátori Géza, fiecare cu mai multe mandate în spate, nu voiau să cedeze un post de vice liberalilor.

Ultimele discuții ar urma să fie purtate în cursul acestei săptămâni, dar Bihorel simte că șansele de a se ajunge la un numitor comun nu ar fi foarte mari. Căci în UDMR chiar există autonomie locală...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!