Sindicaliştii OTL au decis să facă, joi, între orele 13 şi 15, o grevă de avertisment, nemulţumiţi de felul în care decurg negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

După cum BIHOREANUL a scris, sindicaliştii cer creşterea salariilor cu 12%, în timp ce conducerea OTL le-a oferit doar creşteri de 3%. În plus, şefii OTL vor să scadă şi din zilele de concediu ale şoferilor şi vatmanilor, unii dintre aceştia beneficiind de 33 de zile libere pe an.

"Greva este programată între orele 13 şi 15. În mod normal, greva de avertisment se face cu oprirea lucrului două ore. Doar în cazul grevei general se spune în lege că trebuie să asigurăm 30% din curse", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL Virgil Mînz, liderul sindicatului Transloc.

Acesta a precizat, însă, că până joi situaţia s-ar putea schimba. Asta deoarece, miercuri, la prânz, reprezentanţii sindicatului se vor întâlni cu cei ai conducerii OTL pentru o nouă rundă de discuţii. Dacă şi acestea vor eşua, sindicaliştii sunt decişi să ţină greva de avertisment şi apoi să intre în grevă generală.

UPDATE:

Până la sfârșitul zilei de miercuri, angajații nu au ajuns la un acord cu conducerea OTL, astfel că în cursul dimineații de joi negocierile vor fi reluate.

Până la urmă, în urma negocierilor, greva OTL s-a anulat, iar tramvaiele şi autobuzele circulă după graficele obişnuite.