Potrivit liderului Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, Ioan Ţenţ, angajaţii din sistemul preuniversitar din judeţ au decis, marţi, să sisteze greva generală.

"S-a luat această decizie întrucât ieri (n.r. luni) au fost în grevă doar 915 angajaţi din totalul de 10.295. Astfel, nu putem continua greva generală, deoarece nu îndeplinim condiţiile legii", a declarat Ţenţ pentru BIHOREANUL. Condiţia pe care angajaţii bihoreni din sistemul de educaţie nu au respectat-o este ca măcar 51% din angajaţi să adere la grevă.

Pe de altă parte, liderul Sindicatului Corpului Profesional Universitar din cadrul Universităţii din Oradea, Gheorghe Ionescu, spune că, deşi marţi greva cadrelor didactice universitare continuă, în sensul că cei aproximativ 1.000 de profesori care au aderat grevei nu au ţinut examene, lucrurile s-ar putea schimba.

"Urmează să luăm o decizie, căci am văzut că şi la nivel naţional lucrurile s-au înmuiat", a spus Ionescu, lăsând să se înţeleagă că greva s-ar putea sista.

Totuşi, atât cadre didactice universitare cât şi preuniversitare au participat, marţi, la mitingul din faţa Prefecturii Bihor.