Peste 1.300 de oameni din mai multe județe din țară, care se ocupă de mentenanța locomotivelor au intrat, joi, în grevă, acuzând că CFR Călători a refuzat să încheie un nou contract de mentenanță.

Potrivit Digi24, la ora 10, erau 19 trenuri anulate, pe rute către Brașov, București, Pașcani, Suceava și alte zone importante, „unde sunt foarte mulți călători”.

Conform sursei citate, sunt proteste în 12 depouri, între care București, Cluj, Iași, Timișoara, Galați, Ploiești, Satu Mare și Sibiu.

„Vechiul contract de mentenanță între CFR Călători și SCRL a expirat în data de 31 decembrie 2019. Deși nu au existat diferențe majore pe plată, pe valoarea financiară a contractului, CFR nu a dorit să mai semneze contractul, trecând la înființarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intenționată a SCRL Brașov. Salariații SCLR, în număr de 1.500 de angajați, au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intenționată ar împiedica salariații SCRL să recupereze drepturile financiare restante”, a explicat Ghiță Nicolae, lider de sindicar SCLR.

Deocamdată nu se știe dacă greva afectează și rutele ce vizează județul Bihor.