Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a început joi o anchetă, după ce un grup de muncitori de la fabrica de mezeluri Principal Food, de la Salonta, cunoscută pentru preparatele gen Salamul de Sibiu Salonta, ar fi intrat miercuri în grevă şi ar fi plecat "în bloc" acasă, nemulţumiţi de faptul că nu li s-a plătit salariile.

Potrivit unei sesizări transmisă atât ITM cât şi BIHOREANULUI, semnată de "un grup de muncitori", peste 80 de angajaţi ai societăţii ar fi intrat în grevă miercuri dimineaţă, în semn de protest împotriva faptului că nu şi-au mai primit salariile din luna noiembrie. Oamenii erau hotărâţi să nu meargă la muncă până când nu îşi vor primi salariile restante.

"Doar cei cu funcţii de conducere s-au prezentat la posturi, motivaţia lor fiind evidentă. Ultima plată s-a făcut în 10.01.2012, avansul pe luna noiembrie. Solicităm autosesizarea ITM Bihor şi efectuarea unei inspecţii (serioase)", au mai scris muncitorii.

Informaţia nu a fost confirmată oficial nici de reprezentanţi ai firmei şi nici de ITM Bihor.

Şeful ITM Bihor, Nicolae Hoduţ, a declarat însă pentru BIHOREANUL că o echipă de inspectori din cadrul instituţiei a descins joi la Salonta, pentru a verifica dacă cele semnalate sunt adevărate şi a spus că, în funcţie de rezultatele investigaţiei, vor fi întreprinse măsuri.

"Avem o echipă acolo. Vom vedea dacă se impun sau nu sancţiuni şi vom transmite mai departe situaţia colegilor noştri din Bacău, unde figurează sediul firmei", a spus Hoduţ.

Acesta a spus că, din informaţiile pe care le deţine, oamenii s-ar fi întors la serviciu, sub promisiunea achitării salariilor restante.