CFR Călători a intrat, miercuri dimineaţă, într-o grevă spontană şi, scrie presa din Bucureşti, cel puţin 145 de trenuri din toată ţara sunt afectate. Sindicaliştii spun că au oprit lucrul pentru două ore, nemulţumiţi de salariile mici.

Angajații CFR protestează inclusiv la Oradea.

„Este o grevă spontană, în care nu e implicat sindicatul, oamenii s-au săturat de promisiuni și de faptul că nu se face nimic. În Cluj s-au oprit trenurile la ora 7, iar la Oradea la 8.30”, a declarat BIHOREANULUI Dorel Jurcan, lider sindical al sindicatului Libertatea.

Fie că sunt oprite în gări, fie în staţii, trenurile nu circulă. Potrivit Digi 24, sunt oprite 4 trenuri în Bucureşti, 36 în Cluj, trei la Craiova, 20 la Timişoara şi alte zeci în alte oraşe din ţară.

Se pare că între trenurile oprite la Cluj se numără şi trenuri care veneau spre Oradea.

”Este o oprire spontană a activităţii. Eu am avut discuţii miercuri dimineaţă înainte de ora 7 cu salariaţii şi o parte din sindicat, m-au asigurat, iniţial, că nu fac protestul, după care, după ora 7, m-au sunat că totuşi intră în această formă de frevă spontană şi oresc circulaţia trenurilor. Motivul este neîncheierea Constractului Colectiv de Muncă şi faptul că nu au garanţii că vor primi majorarea salarială promisă de conducerea Companiei Naţionale CFR. Nu ştiu câţi oameni sunt în grevă nici câte trenuri sunt afectate”, a spus Liderul Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj, Marius Mureşan, potrivit mediafax.ro.