Angajaţii de la societatea Reparaţii Locomotive din cadrul CFR au întrerupt lucrul miercuri dimineaţa, în mai multe oraşe din ţară, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile pe luna martie. Potrivit România TV, lucrătorii ameninţă cu greva generală dacă şefii de la CFR nu rezolvă această problemă.

Astfel, muncitori de la depoul de locomotive din Braşov, Bucureşti, Ploieşti, Suceava, Iaşi şi Piteşti au încetat lucrul din cauză că nu şi-au primit salariile pe luna martie, care ar fi trebuit să le fie virate în conturi pe 15 aprilie.

Liderul sindicalist Ion Popescu, preşedintele Federaţiei Meridian, a declarat că banii au fost totuşi viraţi către angajaţi, însă din motive necunoscute ele nu au ajuns în conturile oamenilor. Un alt lider de sindicat, Emil Bunescu, de la CFR Bucureşti, a confirmat că plăţile au fost făcute în data de 11 aprilie, însă S.C. Reparaţii Locomotive are conturile blocate în urma unei hotărâri judecătoreşti şi din acest motiv banii nu au ajuns la angajaţi.

Protestatarii spun însă că dacă situaţia nu se va rezolva în cursul zilei de miercuri protestele ar putea lua o amploare şi mai mare şi s-ar putea merge până la oprirea trenurilor în întreaga ţară.