Jurnalistul Grigore Cartianu lansează, joi, la Oradea cartea "600.000" cu subtitlul "Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistenţe civice din istoria României". Evenimentul va avea loc la ora 18, la Librăria şi Cafeneaua R&R (Str. Republicii, nr. 22).

Organizatorii transmit că "600.000" este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar şi toţi cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanţe 13 şi jihadului anti-justiţie. De asemenea, "600.000" este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanţe de urgenţă şi legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoţiei.

Cartea este prezentată şi ca un "elogiu" românilor care au înfruntat gerul iernii pentru a-şi salva justiţia şi ţara, precum şi drept "cartea luptei noastre continue pentru o ţară normală, cu justiţie puternică şi dreaptă, nesupusă politic".

"600.000" a fost lansată la Târgul de carte Gaudeamus de la Bucureşti de anul acesta.

"Lansarea va cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, urmată de un dialog consistent cu publicul, într-o atmosferă plăcută, degajată, aşa cum ne-am obişnuit clienţii la evenimentele noastre, iar la final, o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cărţile sale, care pot fi procurate tot de la noi. Intrarea este liberă.", a transmis Mark C. Lukács, coordonator comunicare, relaţii publice şi marketing la Librăriile şi Cafenelele R&R.

Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastră recentă şi contemporană. Jurnalistul este autorul a patru cărţi despre evenimentele din Decembrie 1989: "Sfârşitul Ceauşeştilor", "Crimele Revoluţiei", "Teroriştii printre noi" şi "Cartea Revoluţiei". De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar "Moartea Ceauşeştilor. Trei zile până la Crăciun", în regia lui Radu Gabrea.

Grigore Cartianu (48 de ani), născut la Brădiceni, com. Peştişani, Gorj, este unul dintre ziariştii cu notorietate mare din România. A condus redacţiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) şi a semnat mii de editoriale, interviuri şi anchete gazetăreşti. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă şi realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Naşul TV.