Ajuns la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni, premierul Sorin Grindeanu a vorbit, vineri, despre protestele din România, dar şi despre motivul Executivului de a abroga controversata Ordonanţă 13.

"Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, înseamnă că decizia ta nu a fost cea corectă, iar acea decizie trebuie să o retragi, şi lucrul ăsta am făcut", a declarat Grindeanu. Totuşi, discuţiile privind Codurile penale vor continua în Parlament, a completat el.

Premierul a mai spus că respectă opinia protestatarilor, le apreciază creativitatea şi, totodată, le-a înţeles mesajele. 

"Eu am urmărit în această perioadă toate protestele şi atunci când au fost zeci de mii de oameni în faţa clădirii Guvernului, dar şi acum, când nivelul protestelor s-a mai redus. Respect opinia protestatarilor. Apreciz faptul că au fost proteste desfăşurate în ordine, ba chiar apreciez foarte mult creativitatea de care mulţi dintre concetăţenii noştri au dat dovadă în această perioadă. Să ştiţi că mesajele pe care le-au transmis le-am înţeles", a declarat Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul s-a întâlnit, joi şi vineri, al Bruxelles, cu mai mulţi lideri europeni, printre care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele CE, Jean Claude Juncker.