Plenul renuit al Parlamentului dezbate, miercuri, moţiunea de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu. Premierul a declarat, la dezbatere, că a înţeles "emoţia şi supărarea" provocate de OUG 13 privind justiţia, iar Guvernul nu va mai iniţia astfel de acte, urmând să fie un Cabinet "al dialogului şi al consultării publice".

"O parte însemnată a ţării mi-a transmis că nu identifică binele general în Ordonanţa 13. Nu voi mai accepta nicio iniţiativă de acest gen în Guvern. E nevoie de mai multă dezbatere, de mai mult dialog. cel mai bun lucru pentru dezbatere e aici, în parlament", a declarat Grindeanu, citat de adevarul.ro.

"Vă promit că de azi Guvernul va fi unul al dialogului şi consultării societăţii. Avem un program de guvernare bun care să nu ne pună să alegem între Justiţie şi salarii, între salarii şi pensii", a mai spus prim-ministrul.

El a stârnit şi râsete şi aplauze în Parlament când a amintit că Guvernul PSD-ALDE a dat gratuitate studenţilor la călătoriile cu trenul şi a precizat că deja se vede că această măsură funcţionează.

"Avem un buget care aduce prosperitate şi dezvoltare românilor, avem toate pârghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care românii l-au votat în decembrie în proporţie covârşitoare”, a mai declarat Grindeanu. 

Premierul s-a referit şi la discursul preşedintelui din Parlament: ”Dincolo de lozinci şi de a se agăţa de proteste pentru a-şi reface credibilitatea, a reieşit dorinţa arzătoare a domnului preşedinte Iohannis de a repune guvernul meu. Avem experienţa deja cu un astfel de guvern care va rămâne în istorie guvernul zero”.