Mr. Blues al României, AG Weinberger, se întoarce acasă, la Oradea, unde, la finalul lunii, va susţine un spectacol din cadrul noului său turneu naţional numit #GringoTronic. Orădenii sunt invitaţi să descopere cele mai noi cântece ale muzicianului care, de data aceasta, îmbină elemente jazz, blues şi soul cu muzica electronică.

Concertul orădeanului AG Weinberger va avea loc pe 29 martie, de la ora 19, la Filarmonica de Stat din Oradea. Organizatorii îl prezintă ca fiind un spectacol multimedia cu "cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolul XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro".

Spectatorilor li se promite un "flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţii". Preţul unui bilet pentru concertul lui AG Weinberger este de 40 de lei. Toţi cei interesaţi să-şi rezerve locuri pot suna la numerele 0728.078.721, 0259.430.853 şi 0771.127.325.

Biletele se vând şi la casieria Filarmonicii, deschisă luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 11 şi 16, respectiv joi între orele 11 şi 16, şi între orele 18 şi 20.

Cel mai bun interpret de blues al României s-a născut la Oradea în 1965 şi este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie.

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind "întâiul misionar al muzicii Blues",  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În mai 2000, pleacă "în exil cultural" în Statele Unite", intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. "Nashville Calling", întâiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.

B.B. King l-a considerat "un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă". Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii "Acadeaua, cea mai dulce emisiune", difuzată pe Radio Romania Tineret între 1995 şi 2000 şi pe  TVR 2 între  2012 şi 2013.

A fost producator şi realizator pentru emisiunea radiofonică "Delfinariu" difuzată pe Radio Contact între 1995 şi 2000 şi  emisiunea TV "Interzis FM", difuzată pe TVR1 în 2011.  În 2011 a fost decorat cu "Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler" de Preşedinţia României.

În anul 2016 a fost distins cu "Premiul pentru cel mai bun artist de Blues" al anului 2015, precum şi cu "Premiul pentru cel mai bun album de Blues"- "Mighty Business", editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Citeşte interviul apărut, în 2016, în BIHOREANULAG Weinberger, cel mai apreciat bluesman român: "Mă tot gândesc să mă întorc în Oradea…"