Gripa a mai produs un deces în județul Bihor: o femeie de 77 de ani, confirmată cu virus gripal tip B, după cum arată un anunț făcut de Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de presa centrală.

Informația a fost confirmată BIHOREANULUI de șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

„Decesul a fost confirmat azi noapte, în jurul orelor 23-24. Noi aveam confirmarea de gripă de tip B, pacienta era internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență și era tratată cu antivirale când s-a confirmat că e cu gripă de tip B”, a declarat dr. Rahotă.

Acesta a mai precizat că pacienta avea și boli cronice și că nu era vaccinată.

Astfel, numărul deceselor în rândul bolnavilor din județul Bihor a ajuns la 6. În țară, numărul total de victime se ridică, în prezent, la 54.

De altfel, joia trecută, DSP Bihor a confirmat, pentru a patra săptămână consecutiv în această iarnă, că evoluţia numărului de îmbolnăviri prin infecţii respiratorii acute este peste limita superioară a prognozelor. De altfel, numărul îmbolnăvirilor este dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în judeţ fiind deja înregistrate peste 10.000 de infecții respiratorii. Dintre acestea, până joi, 43 de cazuri au fost confirmate cu gripă, din care 5 soldate cu decesele pacienţilor.

La nivel național, numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, notează news.ro. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 97 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecţiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.