Virusul gripal a provocat un deces în judeţul Bihor. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publice, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Oradea, internat la secţia Pneumologie a Spitalului Municipal "Gavril Curteanu", a murit în noaptea de marţi spre miercuri.

Pe lângă infectarea cu virusul AH1N1, bărbatul a fost internat în spital pe 16 ianuarie cu diagnosticul pneumonie infiltrativă bilaterală. Pe lângă asta, el suferea şi de hepatită cronică cu virus B, dar nu a fost vaccinat antigripal. Confirmarea îmbolnăvirii cu gripă s-a făcut pe 18 ianuarie, informaţie necomunicată de DSP Bihor până acum.

"Evoluţia cazului a fost oscilantă, pacientul a decedat azi, 23 ianuarie 2019, ora 1.35 (la secţia ATI a spitalului menţionat)", se arată în comunicatul DSP Bihor.

DSP a mai transmis informaţii şi despre starea copilaşului de 3 ani, din Oradea, despre care a anunţat săptămâna trecută că are virusul gripal. "Persoana a fost internată la Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea în data de 10 ianuarie 2019 cu diagnosticul: miozită virală, neutropenie cronică, IACRS. Starea clinică a pacientului este bună. Pacientul a fost externat în data de 16 ianuarie 2019", a mai transmis DSP.

Astfel, în judeţul Bihor au fost confirmate trei cazuri de gripă, primul fiind al unui bărbat de 38 de ani, din Hidişelul de Sus.

Pe de altă parte, Direcţia a informat că evoluţia numărului îmbolnăvirilor prin infecţii acute respiratorii la populaţia judeţului Bihor se află la limita superioară a intervalului de valori specific sezonului.

În săptămâna 14-20 ianuarie, la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Bihor au fost raportate 6.293 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), în creştere faţă de săptămâna precedentă (5.092 cazuri) şi mai multe decât în săptămâna similară din sezonul anterior (4.217 cazuri raportate în săptămâna similară din sezonul 2017-2018). Din cele 6.293 cazuri, au necesitat internare 100 de cazuri.

De asemenea, au fost raportate 1.391 cazuri de pneumonie şi bronhopneumonie, în creştere faţă de săptămâna precedentă (1.247 cazuri), valoarea fiind mai mare faţă de valoarea din săptămâna similară din sezonul anterior (1.106 cazuri raportate în săptămâna similară din sezonul 2017-2018). Din cele 1.391 cazuri au necesitat internare 208 cazuri.