Prima săptămână a angajaţilor Consiliului Judeţean sub Ilie Bolojan a fost una de coşmar. Bihorel a aflat că marţea trecută, a doua zi după ce a depus jurământul şi şi-a preluat funcţia, noul preşedinte a inspectat fiecare birou şi l-a chestionat pe fiecare angajat găsit (că nu i-a aflat pe toţi) cu ce se ocupă. Baiul e că mulţi nu i-au putut răspunde concret, zicând doar ce funcţii ocupă scriptic, în organigramă.

Tot marţi, în curtea instituţiei au apărut, brusc, toate maşinile deţinute de CJ (foto), o premieră după ce în ultimii patru ani majoritatea fuseseră folosite discreţionar de clientela de partid, mai ales din UDMR, plasată pe funcţii cu lefuri grase şi privilegii pe măsură.

Cea mai mare groază a intrat, însă, în sufletele angajaţilor CJ când au aflat că săptămâna aceasta va şi avea loc deja o şedinţă a noilor aleşi, care vor vota o reducere de personal masivă, din viitoarea organigramă urmând să dispară 86 de posturi din cele 174 existente.

Unii dintre cei care se simt cu musca pe căciulă fiindcă în ultimii ani n-au făcut nimic ca să-şi merite salariile au început să-şi caute alte joburi. Aşa mişto cum au avut la CJ, bistoş nu-şi vor mai găsi degrabă...