Drept la replică

Articolul publicat în numărul 501 al ziarului dvs, din săptămâna 5-11 iulie 2010, intitulat "Jaf la stat", aflat pe prima pagină a ziarului, cu trimitere la pagina a treia a ziarului cu titlul: "Criza, pentru fraieri", semnat de jurnalista Laura Gal, conţine o serie de calomnii la adresa mea şi o serie de informaţii false, care dezinformează opinia publică. În virtutea dreptului la replică, vă rog sa publicaţi următoarele precizări:

1. Am preluat conducerea sucursalei Hidroelectrica Oradea la data de 06.05.2009, când exista un număr de 277 angajaţi. În acest moment sunt 289 de angajaţi ai Hidroelectrica Oradea. Triplarea numărului de angajaţi este o minciună sfruntată, care aduce o atingere gravă a demnităţii mele în condiţiile în care am precizat jurnalistei dumneavoastră că în timpul mandatului meu s-au făcut doar un număr de 14 angajări şi 2 pensionări, de către SC Hidroelectrica SA, sucursala din Oradea neavând personalitate juridică.

2. Pentru a demonta acuzele cu privire la angajări pe pile, relaţii de partid şi de afaceri vreau să precizez că cele 14 persoane care au fost angajate în timpul mandatului meu au ocupat posturile prin concurs şi nu sunt membrii vreunui partid. Pentru a avea o imagine completă despre factorul politic, trebuie să ştiţi că la instalarea mea în funcţia de manager nu am demis nicio persoană din vechea structură de conducere.

3. Afirmaţia că am primit o primă de 80.000 de lei este o minciună. În ceea ce priveşte sumele exorbitante de "40.000 şi 80.000 de lei" menţionate în ultimul paragraf al articolului ca fiind premii primite în parte de unii salariaţi ai sucursalei Hidrocentrale Oradea, vă asigur că nu sunt reale, fiind chiar exagerate în scop evident.

4. Contractul de pază, despre care articolul comentează că ar fi un contract dirijat politic, a fost atribuit firmei SC Group Est Security SRL în urma unei licitaţii care a respectat prevederile legale în vigoare, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor confirmând prin decizia nr. 6322/C1/7359/19.11.2009 corectitudinea procedurii de atribuire. De asemenea, Curtea de Apel Oradea, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ şi Fiscal susţine, prin decizia irevocabilă nr. 209/CA/2010-R din 22.03.2010, corectitudinea procedurii de atribuire a contractului de pază.

5. Afirmaţia că amenajările interioare au fost făcute de firma Zalder nu este reală. Vă informez că firma respectivă a avut oferta cea mai avantajoasă (1.790 RON) pentru un obiect de decoraţiune interioară, o perdea de apă, care este montată în hol, la parterul clădirii. Designul amenajării interioare aparţine unui salariat al sucursalei, care a făcut proiectul cu titlu gratuit.

Regret faptul că, deşi jurnalista dvs. a avut toate informaţiile pe care le-a solicitat, atât din partea Serviciului de PR şi Comunicare al Companiei, cât şi în urma unei lungi convorbiri cu mine, a preferat să scrie o serie de lucruri neadevărate. Prin publicarea acestui drept la replică, integral şi în condiţii similare de poziţionare în paginile publicaţiei şi pe site-ul dumneavoastră, se va asigura o corectă informare a opiniei publice şi se va putea evita o acţiune în justiţie împotriva ziarului dumneavoastră şi a jurnalistei care a semnat articolul în cauză.


BIHOREANUL este nevoit să admită că a greşit, în mai multe din informaţiile esenţiale publicate în articolul incriminat, cauzele fiind de mai multe feluri: pe lângă insuficienta documentare a redactorului şi folosirea unor surse de informaţi incerte, proasta comunicare cu reprezentanţii PR din Bucureşti ai companiei, dar şi interdicţia dată directorului sucursalei de a furniza informaţii într-un mod explicit. Prin publicarea replicii domnului Mihai Groza, facem cuvenita reparaţie faţă de acesta.

Redacţia