La fel ca-n fiecare an în ultimul weekend din martie, "Ora Pământului" a fost celebrată, sâmbătă seară, de câteva sute de orădeni, majoritatea copii, în Parcul 1 Decembrie.

Anul acesta, în jurul evenimentului nu a fost rumoare multă în plan local, poate şi pentru că organizatorii de la Rotaract nu l-au anunţat din timp nici măcar presei.

Copiii, însă, s-au bucurat de luminiţe şi de muzică, în centrul Oradiei. Gulguţele au fost aprinse începând cu ora 19.30, formând cuvinte precum Rotaract sau un copac luminos de hârtie, pentru ca la ora 20.30 parcul, dar şi câteva instituţii din oraş, să rămână fără lumini timp de o oră.

Cei care au trecut prin parc s-au putut bucura şi de momentele oferite de Cantus Mundi. Adunaţi în jurul coşuleţelor cu lumini, copiii au sfidat frigul, interpretând melodii inclusiv din chitară, precum "Yellow Submarine", un moment amuzant fiind când aceştia au cântat "Aseară ţi-am luat basma".

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol de jonglerii cu focul, în aplauzele tuturor.

Oameni din peste 7.000 de oraşe, din 180 de ţări, inclusiv România, au stins simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră - Ora Pământului, cea mai mare mişcare de mediu voluntară din toate timpurile. În semn de conştientizare a problemei schimbărilor climatice, lumina a fost stinsă, între 20.30 şi 21.30, la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Casa Poporului şi în zeci de instituţii din ţară, precum şi la ambasadele româneşti.