Voluntari în caiace, inclusiv consilierul judeţean PNL Sebastian Lascu şi şeful Serviciului Salvamont, Istvan Pinter, au vâslit în apele Crişului Repede, în zona defileului, pentru a identifica locurile unde sunt abandonate cele mai multe deşeuri.

Acţiunea s-a petrecut luni, în ciuda faptului că apa râului a fost murdară, din pricina ploilor din weekend. Pe lângă Lascu şi Pinter, au mai participat reprezentanţi ai firmelor de rafting Master Adventure (Dan Remus şi Dan Ovidiu) şi Rafting&Via Ferrata (Csaba Novák).

"Am pornit de la Bulz, de la limita judeţului, şi am mers până în Vadu Crişului, şi am identificat toate rampele pe unde se aruncă gunoaie. Am găsit inclusiv rampe unde se vede că se merge cu maşina", a declarat Sebastian Lascu pentru BIHOREANUL.

În aceste locuri se vor monta, în viitorul apropiat, camerele de filmat menite să-i surprindă pe cei care abandonează gunoaie pe malurile Crişului Repede. Vinovaţii astfel prinşi vor fi amendaţi de Poliţie.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, o comisie anume formată în cadrul Consiliului Judeţean Bihor a decis că defileul Crişului Repede va fi monitorizat video non-stop, tocmai pentru a-i putea sancţiona pe cei care aruncă mizerii în apă.

Citeşte şi articolul

"Big Brother pe Criş: Defileul Crişului Repede va fi monitorizat video, pentru a-i prinde pe cei care aruncă mizerii (FOTO)"