Se spune că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, iar autorităţile din Bihor ştiu cum e.

Din toamna anului 2022, gunoaiele din judeţul Maramureş ajung la depozitul de deşeuri din Episcopia, însuşi Guvernul stabilind atunci că bihorenii trebuie să dea o mână de ajutor maramureşenilor intraţi în stare de urgenţă, după ce au rămas fără groapă de gunoi autorizată.

Baiul este că firma care a cărat deşeurile, Drusal SA, n-a plătit cu lunile facturile către Eco Bihor, adunând restanţe de vreo 6 milioane lei, pentru care cele două firme acum se judecă şi care, evident, îngreunează soarta societăţii bihorene.

Între timp, însă, aceeaşi Drusal - căreia mai multe primării din Maramureş, inclusiv Baia Mare, i-au şi reziliat contractul - a dat în judecată şi Consiliul Local Oradea, cerând anularea hotărârii prin care s-a stabilit că depozitarea gunoaielor din alte judeţe este mai scumpă, de 30 euro pe tonă, faţă de 23 euro, cât costă aruncarea mizeriilor din Bihor.

Procesul va începe luna viitoare la Tribunalul Cluj şi pare greu de crezut că Drusal va reuşi să anuleze decizia Primăriei. Dar măcar trage de timp...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!