Fotograful orădean Ovi D. Pop a câştigat o medalie de aur şi una de bronz la cel mai important concurs de fotografie din lume, Trierenberg Super Circuit, la care s-au înscris peste 120.000 de fotografi.

Potrivit orădeanului, desemnarea câştigătorilor a avut loc în luna mai, însă festivitatea de premiere a avut loc în Linz, Austria, lunea trecută, în 14 octombrie.

În cadrul concursului, Ovi D. Pop a fost singurul român (din doi înscrişi) care i-a impresionat pe juraţi, primind medalia de aur la secţiunea "Terrain for Power and Dynamic" cu fotografia "Weather snake".

De asemenea, orădeanul a fost recompensat ş cu medalia de bronz la secţiunea "Voav medals" cu fotografia "Different worlds", care a fost făcută în timpul iernii în interiorul Mocăniţei.

Concursul, la care înscrierea costa 40 de euro, a adunat nu mai puţin de 120.000 de fotografii în categorii precum "People in focus", "Open", "Fire & water", "Season & Weather" şi "Seen from above". 

După ce fiecare artist a fost premiat pe scenă, aceştia au putut să îşi cumpere cel mai nou album Trieneberg Super Circuit, în care au fost tipărite toate fotografiile câştigătoare, ordonate în secţiuni. 

"Cele mai mari concursuri din lume sunt Siena International Photography Awards, Sony Awards, Lucie International Photo Awards şi Trierenber Super Circuit, acesta din urmă fiind cel mai important. Singurul concurs la care nu am fost premiat încă este Sony Awards", a spus Ovi D. Pop.