Pe 23 și 24 septembrie, între orele 13 și 22, va avea loc în Cetatea Oradea festivalul gusturilor din Bihor, cu bunătăți specifice gătite din rețetar de către bihorence și bucătari, pe care gurmanzii le pot savura proaspete.

La evenimentul Gusturi și Tradiții de Bihor vor fi prezenți producători locali, precum și meșteri populari cu diverse ateliere: de olărit, pielărie, țesătorie și sculptură în lemn, iar mai multe ansambluri vor asigura atmosfera folclorică locală.

În cadrul evenimentului, va avea loc și lansarea publicației „Rețete tradiționale de Bihor”, cu 49 de preparate românești, maghiare, slovace și evreiești, culese de la localnicii din satele bihorene.

„Cartea de bucate, care va fi disponibilă în format electronic, conține rețete de plăcinte, gustări reci și calde, supe din legume și carne, feluri principale și dulciuri și foietaje. În cuprins vom găsi, pe lângă ingrediente, și modul de preparare, date istorice despre originea mâncării tradiționale din Bihor”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Evenimentul are scopul de a promova tradițiile locale și mâncarea specifică județului Bihor, de a încuraja restaurantele să includă în meniurile lor rețete locale și de a crea un cadru de colaborare între producătorii locali și sectorul HoReCa, pentru diversificarea ofertei de servicii.

Evenimentul „Gusturi și Tradiții de Bihor” este organizat de Asociația de Management a Destinației și susținut de Consiliul Județean Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, Primăria Oradea și Visit Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!