Persoanele cu trăsături de personalitate înclinate către psihopatie preferă cafeaua amară.

Un studiu făcut pe două eşantioane de o mie de persoane din SUA, citat de alepnews.ro, a scos la iveală legături între gusturile şi personalitatea acestora.

Cercetătorii universităţii din Innsbruck au chestionat în primă instanţă subiecţii cu privire la aromele pe care le preferă după care le-au supus unor teste de personalitate.

În urma cercetărilor, aceştia au ajuns la concluzia că persoanele care preferă cafeaua amară sunt mai înclinate spre atitudini antisociale precum narcisismul, sadismul şi psihopatia decât ceilalţi subiecţi intervievaţi.

Aceste trăsături de personalitate au fost constate şi în cazul persoanelor care şi-au declarat preferinţa pentru alte alimente amare precum ridichile, ţelina, apa tonică şi ginul.

Concluziile cercetării confirmă, fie şi indirect, rezultatele unui studiu anterior realizat de cercetătorii Christina Sagioglou şi Tobias Greitemeyer de la aceeaşi universitate.

Psihologii au descoperit că experienţele cu un gust amar cresc ostilitatea subiecţilor, a căror judecăţi morale devin mai dure, iar cele cu gust dulce cresc amabilitatea acestora şi dorinţa de a ajuta.

Este foarte posibil ca, repetate îndelungat, aceste experienţe să îşi pună amprenta, într-un fel sau altul, asupra trăsăturilor de personalitate ale subiecţilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!