Guvernul a abrogat, duminică, într-o şedinţă Ordonanţa de Urgenţă nr. 13 de modificare a codurilor penale, printr-un nou OUG. Noua ordonanţă intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Deşi iniţial fusese anunţat faptul că premierul Sorin Grindeanu va face declaraţii, acesta nu a mai ieşit în faţa presei. Decizia urmează a fi comunicată oficial printr-un comunicat de presă. Deocamdată nu se cunosc detalii referitoare la textul Ordonanţei de abrogare.

În acest timp, la Palatul Victoria circa 2.000 de persoane protestează şi astăzi împotriva Guvernului PSD - ALDE, în timp ce circa 300 de susţinători ai PSD, majoritatea de vârsta a treia, potrivit Adevărul.ro, au ieşit la o contramanifestaţie la Palatul Cotroceni, unde îşi arată susţinerea faţă de Guvern şi îl contestă pe preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru această seară, pe reţelele de socializare este anunţat cel mai mare protest anti-Guvern de până acum. Motto-ul protestatarilor este "Diseară numărăm până la 1 milion".

UPDATE ora 16.30: Noua ordonanţă a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a rămas în continuare în funcţie.

Citeşte ce conţine Ordonanţa de abrogare şi posibila capcană din textul acesteia, aici! 

Articole pe aceeași temă:

Orădenii au început să se adune în Piaţa Unirii şi discută despre posibila capcană din Ordonanţa de abrogare

Un grup de adolescenți a cântat în Piaţa Unirii: "Milioane de români pe stradă / Milioane, Dragnea să ne vadă…" (VIDEO)

La Oradea s-a citit "declaraţia bihorenilor cinstiţi şi responsabili", care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate (FOTO/VIDEO)

Tot mai mulţi orădeni în Piaţa Unirii. Traseul marşului de duminică seara a fost schimbat! (FOTO)​

Record de participanţi şi la Oradea: 7.000 de persoane sunt în stradă! (FOTO/VIDEO)