Guvernul României a prelungit, joi, starea de alertă cu încă 30 de zile, începând din 13 aprilie, ocazie cu care a votat și noi reglementări pentru perioada sărbătorilor de Paște.

Între altele, la propunerea premierului Florin Cîțu, restricțiile de deplasare pentru noaptea de Înviere au fost ridicate. Concret, românii vor putea merge la slujbă și vor putea circula până la ora 5 dimineața fără să aibă nevoie de declarații pe propria răspundere.

Această regulă va fi valabilă și în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20 - 5, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Doar în vinerea Floriilor ortodoxe și în Vinerea Mare a Paștelui, adică în 23 aprilie și 30 aprilie, magazinele vor putea funcționa până la ora 20 în localitățile unde ar trebui să se închidă la ora 18 ca urmare a incidenței ridicate de cazuri Covid la mia de locuitor.

Tot prin hotărârea de joi, Guvernul a reglementat și faptul că unitățile de cazare de pe litoral vor fi obligate să cazeze turiști doar în limita a 70% din spațiile de cazare.

Este, vorba concret de stațiunile / zonele: Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia și Mamaia-Sat, Constanța, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinești, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche.