Guvernul Boc nu a putut fi răsturnat miercuri în plenul Parlamentului. Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi PSD nu a trecut în Parlament deoarece a obţinut doar 219 de voturi din cele 236 necesare pentru demiterea Executivului.

Numărul total al celor care au votat a fost de 220 dintre care 219 în favoarea moţiunii şi o abţinere. "Au fost la vot 220 de parlamentari. Nu s-a întrunit nici numărul necesar pentru ca moţiunea să aibă şanse să treacă. 220 de parlamentari au votat efectiv", a declarat Sulfina Barbu, deputat PDL.

Votul asupra moţiunii de cenzură a început puţin după ora 17, după dezbaterile din Parlament. Parlamentarii şi-au exprimat opţiunea prin vot secret cu bile.

În timpul dezbaterilor din Parlament, tribuna unde premierul Emil Boc vorbea a fost acoperită de parlamentarii PSD şi PNL cu teancuri de semnături adunate pentru demiterea sa. În urma acestui gest, premierul s-a retras de la tribună. Înainte însă, prim-ministrul a apucat să spună: "Gândul meu este la cetăţenii români de acasă şi din stradă cu gândul la ei guvernăm şi la ceea ce e mai bine pentru ţară".

Aproximativ 30.000 de sindicalişti din toate colţurile ţării s-au adunat miercuri în Piaţa Constituţiei cerând demiterea Guvernului Boc. În timpul protestelor, mai mulţi participanţi au fost răniţi.

Câţiva dintre ei în urma unor îmbrânceli cu jandarmii, după ce mai mulţi protestatari au încercat să împingă gardurile de protecţie, lăsând impresia că vor să treacă de ele.