Rezultat previzibil, miercuri, în Parlamentul României. Guvernul propus de USR şi Dacian Cioloş nu au primit votul de încredere din partea parlamentarilor, adunând doar 88 de voturi "pentru".

USR are 80 de deputați și senatori, astfel că doar 8 parlamentari din afara partidului au votat pentru învestirea Guvernului Cioloș, notează Hotnews.ro. "Împotrivă" au votat 184 de parlamentari. Între miniştrii propuşi de Dacian Cioloş s-a numărat şi o orădeancă, Ioana Mihăilă, care a mai ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii şi în Guvernul Cîţu.

"Votul acesta va fi votul conștiinței dumneavoastră", le-a spus Cioloş parlamentarilor înainte de vot.

După acest rezultat, criza politică şi guvernamentală din România se prelungeşte. 

"România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței", a transmis, după eşecul de la vot, Cioloş.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş să formeze un Guvern, după ce cel condus de Florin Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură. Încă de atunci, analiştii au arătat că desemnarea ar fi, de fapt, un joc al preşedintelui României, dat fiind că era greu de crezut că USR va obţine susţinerea PNL sau PSD, partidele cu cei mai mulţi parlamentari.

Vezi dezbaterile de miercuri din Parlamentul României!