Consiliul Judeţean Bihor va primi 8 milioane de lei din bugetul central pentru construcţia terminalului al doilea la Aeroportul Oradea. Suma reprezintă aproape o treime din valoarea necesară construirii şi dotării noului terminal, evaluată la 28,6 milioane lei.

Suma de 8 milioane lei a fost cuprinsă în bugetul de stat pe 2017 aprobat de Guvernul României şi reprezintă, de fapt, o cofinanţare pentru lucrările de extindere şi modernizare de la Aeroportul Oradea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, a dat anunţul pe pagina de Facebook şi nu a ratat ocazia de a-i critica pe consilierii judeţeni ai PNL care, în cea mai recentă şedinţă, au respins prin voturile lor aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi pentru acest proiect, astfel încât să poată fi lansată licitaţia.

"Mai rămâne ca şi Opoziţia PNL din Consiliul Judeţean să-şi revizuiască atitudinea şi, prin votul lor, să deblocheze situaţia proiectului", a scris preşedintele PSD Bihor.

După şedinţa în care, profitând de absenţa unuia dintre consilierii PSD, opoziţia a blocat mai multe proiecte propuse de executivul condus de UDMR, PSD şi ALDE, preşedintele CJ, Pasztor Sandor, a anunţat că va organiza o nouă şedinţă, extraordinară, deoarece proiectul este unul urgent.

După ce noii indicatori vor fi aprobaţi în plenul Consiliului Judeţean, iar licitaţia va fi adjudecată, lucrările de modernizare la Aeroportul din Oradea vor dura circa 12-14 luni.

Citeşte şi: Opoziţia la putere: PNL-iştii au trântit 11 proiecte în şedinţa CJ Bihor, inclusiv unul referitor la noul terminal al Aeroportului Oradea