În timp ce premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul îl va reclama pe preşedintele Traian Băsescu la Curtea Constituţională pentru că se implică în campania electorală, după ce şeful statului s-a pozat cu un tricou cu un slogan electoral, preşedintele a făcut un nou anunţ: îşi va dona salariul pe luna mai către Partidul Mişcarea Populară.

Zilele trecute, preşedintele s-a pozat cu Elena Udrea la mare, ambii purtând câte un tricou cu mesajul "Vote for PMP".

"Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală. Dacă preşedintele are voie să facă campanie electorală, căci o astfel de decizie ar avea implicaţie şi asupra altor categorii: judecători, poliţişti, alte categorii de funcţionari publici", a declarat Ponta. Sesizarea va fi trimisă marţi.

În replică, preşedintele a declarat marţi, la Gândul Live, că nu se simte vinovat de nimic. "Categoric nu am încălcat Constituţia", a declarat Băsescu.

În plus, şeful statului a spus că va contribui financiar la campania electorală a Partidului Mişcarea Populară, donându-şi salariul aferent lunii mai, adică 6.000 de lei, acestui partid. "Eu constat că nu prea au bani, nu prea au afişaj, spoturi, faţă de alte partide şi de aceea salariul pe luna asta îl donez lor", a explicat preşedintele.