Agenţia de presă Mediafax a publicat informaţii dintr-un act normativ pregătit de Guvern prin care salariile cadrelor didactice din sistemul preuniversitar şi universitar sunt îngheţate până la finalul anului 2011.

Potrivit documentului, profesorii vor rămâne cu acelaşi salariu pe care l-au luat în luna ianuarie, iar orice alt drept în bani sau majorare salarială prevăzută de contractul individual sau colectiv de muncă sunt interzise.

Documentul stabileşte totodată că personalul didactic şi didactic auxiliar din învăţământ nu va primi sumele corespunzătoare premiului anual pentru anul 2010 şi nici prime de vacanţă, tichete de masă, tichete-cadou şi indemnizaţii la ieşirea la pensie, precum şi că munca suplimentară va fi compensată numai cu timp liber.

Un profesor debutant cu studii superioare de lungă durată va avea, astfel, salariul de 979 de lei, unul cu studii superioare de scurtă durată 932 de lei, iar un profesor preuniversitar cu studii superioare de lungă durată şi cu grad didactic I cu vechime între 2 şi 6 ani 1.101 lei.

Proiectul de act normativ urmează să fie asumat de Guvern, pe motiv că economia nu poate suporta o creştere salarială de 50%.