Guvernul PSD va analiza varianta reducerii TVA la apa de consum, a anunţat premierul Victor Ponta, adăugând că susţine o astfel de "reglementare europeană".

"A fost o propunere din partea unor colegi ai noştri (reducerea TVA la apa de consum - n.r.). Dar am cerut pentru luni să avem o analiză - ce înseamnă, cât costă, cui se adresează -, pentru că e o măsură mai puţin fiscală cât una socială. Şi doamna Rovana Plumb, care a avut această propunere mai demult, împreună cu dl Teodorovici, cu ceilalţi colegi ai noştri parlamentari, luni ne prezintă o analiză", a declarat Victor Ponta la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este de acord cu o astfel de propunere, el a răspuns:"Evident. De altfel, e o reglementare practicată la nivel european. Şi, dacă am ajuns cu alimentele la reglementarea europeană - că doar Danemarca şi Ungaria n-au TVA la produse alimentare - ca şi la celelalte produse la fel şi cu altele cum e apa, da, putem să mergem pe reglementări europene. Important este să ajustăm impactul (bugetar - n.r.)", a adăugat preşedintele PSD.