Judeţul lui Dragnea va primi un stadion de fotbal de peste 12 milioane euro. Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, a lansat în dezbatere publică două Hotărâri de Guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judeţul Telorman, scrie digi24.ro.

Potrivit proiectelor, investiţia este "de primă necesitate" întrucât stadionul existent în Alexandria nu poate găzdui meciuri de Liga I. 

În nota de fundamentare a HG se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA; stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă; stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV; spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate; nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro) şi va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii. Contribuţia municipalităţii din Alexandria va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro).

Stadionul va avea o capacitate de 5.496 spectatori şi o suprafaţă de 15.795 de mp. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. 

"Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iarcluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale", se arată în document.

Finanţarea noului stadion va fi făcută din bugetul Ministerului Dezvoltării, din bugetul local, precum şi "din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii".