Se anunţă coadă la şeful Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, la care vor audienţe mai mulţi angajaţi ai DGASPC nemulţumiţi de rezultatele concursurilor organizate pentru selectarea celor 129 persoane care vor fi concediate în urma restructurării.

Oamenii zic că unii şefi, ca prin minune, şi-au salvat neamurile, dând-o exemplu pe şefa Serviciului Management Cazuri Persoane Adulte, Adina Tamaş, a cărei soră, Bianca Bara, va rămâne manager de caz, iar soţul, Valentin Tamaş, îşi va păstra postul de şofer, deşi a făcut un accident soldat cu avarierea totală a unei maşini.

Luată la rost, conducerea DGASPC se apără, însă, acuzând nivelul scăzut al pregătirii angajaţilor: aproape 70% din notele obţinute de aceştia la concursuri au fost mai mici de 5, chiar dacă subiectele au fost de dificultate medie spre mică.

Bihorel a aflat că doi angajaţi au obţinut doar 2 puncte din 100 posibile, alţi şapte au luat 6 puncte, 10 au scos 37 puncte, iar 30 doar 18 puncte. Un instructor de educaţie, de pildă, şi-a păstrat postul la Casa Ghioceii deşi a luat doar nota 3,75 (37 puncte), iar un coleg va rămâne şi el, cu nota 3.00 (30 puncte), asta deoarece contracandidaţii s-au dovedit şi mai slabi.

Ceea ce dovedeşte, o dată în plus, că la DGASPC protejaţi cu adevărat sunt nu orfanii ori adulţii cu handicap, ci angajaţii înşişi, mulţi plătiţi pentru incompetenţă.