Fundaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a câştigat locul al doilea la categoria Proiecte şi Campanii de Voluntariat din cadrul Galei Socetăţii Civile desfăşurată joi, la Opera Română din Bucureşti. Proiectul câştigător a fost "Big Build", care a beneficiat de o finanţare de 600.000 de lei şi de o implicare masivă de voluntari din ţară şi străinatate.

"Suntem onoraţi de decizia juriului de a acorda un premiu campaniei noastre. Big Build este unul dintre cele mai importante proiecte Habitat şi pot spune că deja devine o tradiţie. În această toamnă vom fi la cea de a treia ediţie de "Big Build", implicând din nou sute de voluntari, pentru ca împreună să schimbăm în bine viaţa altor 10 familii, construindu-le o locuinţă decentă", a declarat Emil Popa, managerul de comunicare al fundaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş.

"Big Build" este un program desfăşurat anual în prima săptămână a lunii octombrie, cu ajutorul a peste 100 de voluntari din Irlanda de Nord, dar şi din România. Big Build este realizat în parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda, iar ediţia din 2010 a avut drept finalitate construirea a 12 case în 5 zile.

În cadrul acestui proiect, Habitat pentru Umanitate Beiuş a ajutat 12 familii, dar şi tineri care au crescut la orfelinat să locuiască în condiţii decente.

"Până în prezent "Big Build" a adunat pe şantierul Habitat sute de voluntari din Irlanda de Nord, cărora li s-au alăturat tot atâţia voluntari din ţară. Printre aceştia s-au numărat şi importante personalităţi cum ar fi fostul preşedinte Emil Constantinescu, sportivi ca Gabi Szabo, Doina Melinte, Elisabeta Lipa sau Nicu Vlad, precum şi diplomaţi de seamă ca ES Jan Sorensen, reprezentantul ONU în Romania, ES Robin Barnett, Ambasadorul UK la Bucureşti. în ediţiile viitoare, Habitat doreşte să implice şi alte personalităţi, inclusiv preşedintele şi prim-ministrul României", se menţionează într-un comunicat din partea organzaţiei.