Săptămâna trecută, un teren de lângă Căminul Felix, situat pe Calea Sântandreiului, a devenit şantier Habitat pentru Umanitate Beiuş. ONG-ul împreună cu aproape 100 de voluntari de la compania canadiană Celestica au început lucrul la construcţia a cinci case pentru tinerii orfani crescuţi în Căminul Felix şi care după ce au împlinit 18 ani nu au avut posibilitatea de a-şi cumpăra o locuinţă.

Lucrul efectiv la construcţia caselor din proiectul "Căminul Habitat" a început în luna iulie, când s-a pus piatra de temelie la una dintre fundaţiile caselor construite în cadrul proiectului.

Săptămâna trecută, voluntarii Habitat şi Celestica, împreună cu Angelo Cogliati, vicepreşedintele Celestica pentru operaţiuni din Europa, au lucrat la turnarea betonului, la termoizolarea, tencuirea sau ridicarea pereţilor unor case. "La nici o lună, prima casă e acoperită, la a doua s-au ridicat pereţii, iar încă trei sunt cu fundaţiile în diverse stadii", a declarat Emil Popa, managerul de comunicare al Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Proiectul "Căminul Habitat", iniţiat în parteneriat cu fundaţia Căminul Felix, a fost demarat la începutul anului, când cele două organizaţii şi-au propus să construiască, în următorii 3-5 ani, 83 de locuinţe pentru tineri care au fost crescuţi în Căminul Felix. "Plănuim ca până la sfârşitul anului să finalizăm cinci case pentru familii de tineri orfani", a declarat Emil Popa.

Lucrările la locuinţele de pe Calea Sântandreiului vor continua în perioada următoare, iar cei de la Habitat pentru Umanitate aşteaptă şi alte companii să li se alăture.