Autorităţile franceze au arestat un hacker care a reuşit să acceseze contul de Twitter al preşedintelui american Barack Obama. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, avea o pasiune şi pentru conturile unor celebrităţi din showbizzul mondial.

Francezul, care folosea pseudonimul "Hacker Croll", părea a fi mai interesat de viaţa personală a personalităţilor cărora le accesa conturile, decât de obţinerea unor informaţii de interes public.

Oficialii spun că bărbatul nu avea cunoştinţe avansate în domeniu, ci pur şi simpu ghicea parolele. De multe ori, el se folosea de "întrebarea secretă" folosită pentru conturile de E-mail.

Tânărul nu se limita doar la a accesa conturile de pe diverse site-uri ale personalităţilor politice sau ale vedetelor. După ce intra în posesia informaţiilor personale ale acestora, le publica pe Internet.

Printre cei care au căzut victime atacurilor hackerului se numără şi preşedintele american Barack Obama sau cântăreaţa Britney Spears. Oficialii francezi spun că hackerul acţiona de unul singur.