Oradea va găzdui, în perioada 25-27 octombrie, HackTech - un hackathon internațional dedicat tehnologiilor deep-tech și inteligenței artificiale (AI). Evenimentul, care va avea loc la Oradea Arena, este organizat de Oradea Tech Hub și își propune să reunească experți în AI, dezvoltatori și companii, cu scopul de a stimula inovația.

"Sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi, inclusiv experţi în AI, mentori, dezvoltatori şi companii, care vor colabora în acest hackathon exclusiv pentru a aborda provocări reale, a rezolva probleme din industrie şi a concura pentru premii importante. Participanţii vor avea acces la mentorat de la experţi, ateliere practice şi discuţii cu lideri din industrie. Aceste oportunităţi le vor permite să îşi extindă cunoştinţele în AI, să experimenteze tehnologii de ultimă generaţie şi să stabilească conexiuni profesionale valoroase", au anunţat organizatorii, printr-un comunicat de presă. 

În cele trei zile vor avea loc, printre altele, prezentări şi ateliere susţinute de experţi din companii de top precum OpenAI sau Amazon, la care vor participa pasionaţi din Europa Centrală şi de Est.

Totodată, pe tot parcursul evenimentului echipele participante vor lucra la dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru probleme relevante din domeniul AI.

Oportunitate de învăţare

"Dacă te consideri capabil să rezolvi provocări reale din AI, HackTech este plin de proiecte care au nevoie de tine şi idei noi. Vei lucra la sarcini practice, precum dezvoltarea de asistenţi inteligenţi sau ajutarea companiilor să îşi îmbunătăţească procesele. Parteneri precum Brillio, Accesa, Talk-A-Bot, Rimo3, Cargo Track şi The European Digital Transformation Hub în Transilvania (Transilvania IT Cluster) te provoacă să dezvolţi proiecte practice şi utile", au mai anunţat organizatorii. 

Vor exista şi două premii a câte 2.000 de euro fiecare pentru "Cel mai complex proiect tehnic" şi "Cea mai bună inovaţie în interacţiunea utilizator-computer".

Pe lângă activităţile practice, evenimentul oferă oportunităţi de networking şi colaborare cu profesionişti din domeniu, facilitând conexiuni valoroase pentru cariere în domeniul AI.

Hackathonul are parteneri importanţi din lumea tech precum Brillio, Open AI (n.r. dezvoltatorul Chat GPT), Amazon sau Google.

"Nu organizăm doar un hackathon; construim o comunitate de inovatori care va contribui la modelarea viitorului AI în Europa Centrală şi de Est," este citat în comunicatul de presă Mark Kiraly, directorul HackTech.

Înscrierile sunt încă deschise pe site-ul oficial, hacktech.ai, iar locurile sunt limitate.

Evenimentul îşi propune să adune la Oradea experţi în AI şi talente în programare pentru a stimula inovaţia şi a rezolva provocări tehnologice de ultimă oră.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!