Poveste impresionantă a unei foste producătoare de emisiuni MTV. La doar 31 de ani, Irina Onescu, în prezent organizatoare de festivaluri de muzică din ţară, a fost aleasă primar într-o comună din Arad, la Petriş, unde s-a stabilit de câţiva ani.

Povestea a fost făcută publică de agenţia de presă News.in, conform căreia tânăra a strâns cu doar trei voturi în plus faţă de principalul concurent.

Irina Onescu a părăsit Bucureştiul în urmă cu câţiva ani şi s-a instalat într-un sat arădean cu 500 de locuitori, după ce a ajuns acolo din întâmplare, cu părinţii geologi şi cu fratele său, într-o delegaţie.

afis electoral irina onescu"Am colindat de mică toţi munţii din bazinul Văii Mureşului. Deşi nu avem rădăcini în zonă, ne-am îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri şi de oamenii locului, iar în 1991 părinţii au decis să cumpere o casă bătrânească în satul Petriş. De atunci, toate vacanţele le-am petrecut aici", a povestit primăriţa.

Decizia de a se stabili la Petriş a venit în 2011. Nu şi-a abandoat, însă, afacerile, devenind organizator de evenimente, mai ales festivaluri de muzică: "Am pus bazele unui proiect original: Route68 Summerfest. Este vorba despre un festival care s-a desfăşurat La Gurasada Park (judeţul Hunedoara) în perioada 2011-2014. Zdob şi Zdub, Cargo, Vama, Paraziţii, Viţa de Vie, Suie Paparude, Guess Who şi multe alte nume cunoscute, în total peste 80 de artişti, au concertat pe scena evenimentului de-a lungul celor patru ediţii".

Anul acesta, a ales să candideze independentă, fără sprijin politic, sub sloganul "Hai că putem!". Motivul? "Dependenţa este prin definiţie nocivă, iar la sat doctrina de partid este egală cu zero". "În comunităţile mici, oamenii nu au timp să filozofeze şi nici nu înţeleg astfel de concepte sau valori. Ei aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică", a conchis Irina.