Următoarele două meciuri din finala Ligii Naţionale de baschet, programate sâmbătă şi luni la Târgu Mureş, vor fi transmise, în premieră, live pe un ecran gigant care va fi montat în Piaţa Unirii, au anunţat, marţi, reprezentanţii clubului CSM Oradea.

Astfel, fanii echipei de baschet pot să-şi susţină împreună favoriţii. "Conducerea clubului a solicitat sprijinul Primăriei pentru a permite instalarea ecranului LED în Piaţa Unirii, acolo unde sunt aşteptaţi cu drag toţi cei care susţin echipa de baschet masculin în încercarea ei de a câştiga în premieră titlul de campioană a României", se arată într-o informare a CSM.

Conducerea clubului a luat această decizie după ce, primele două meciuri ale finalei, desfăşurate în Arena Antonio Alexe din Oradea, au fost urmărite de zeci, chiar sute, de orădeni care nu au mai apucat să-şi cumpere bilete, pe un ecran instalat în curtea sălii. De data aceasta, în Piaţa Unirii va fi instalat montat un ecran LED de peste 20 de metri pătrați, în faţa căruia vor fi puse peste 1.000 de scaune. 

Meciul al treilea al finalei Ligii Naţionale de baschet va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 20, iar meciul al patrulea, luni, 30 mai, tot de la ora 20. În acest moment, scorul general al finalei este de 1-1. Câştigătoarea trofeului din acest an va fi echipa care va reuşi să câştige trei meciuri din cinci.

Pe de altă parte, reprezentanţii CSM Oradea au anunţat că, ţinând cont de interesul faţă de finala Ligii Campionilor la fotbal, programată sâmbătă, de la ora 21.45, între Real Madrid şi Atletico Madrid, şi aceasta va putea fi urmărită pe acelaşi ecran LED montant în Piaţa Unirii. Bineînţeles, asta după terminarea meciului trei al finalei Ligii Naţionale de Baschet.