Pe 9 noiembrie, orădeanul Răzvan Chendrean împlineşte 31 de ani. Absolvent al Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea, tânărul lucrează la Teatrul Regina Maria, fiind cel care completează jocul actorilor cu decorurile potrivite.

Prietenii spun despre el că e un foarte bun artist, care se pricepe la sculptură, pictură, fotografie şi zâmbit. Crizele puternice de epilepsie îi fac, însă, de ani buni nopţile un calvar, fiind dependent de cei din jurul său, din cauza unei tumori profunde în creier.

Tratamentul tradiţional nu a funcţionat pentru Răzvan, iar tumoarea, care se află într-o zonă a creierului responsabilă cu limbajul articulat, îl ameninţă că nu va mai putea vorbi, scrie, desena sau sculpta.

Acum, însă, Răzvan are o şansă, după ce un medic de la The Brain Institite, din Capitală, a acceptat să îi extirpe tumoarea. Visul tânărului e să-şi recapete independenţa, să urce munţi şi să creeze frumuseţi, iar prietenii săi sunt decişi să îl ajute.

Sâmbătă, de la ora 14, la Pool Club, din strada Mihail Kogălniceanu nr. 3 (vizavi de Old Mill), prietenii organizează un TURNEU CARITABIL cu scopul de a aduna suma necesară operaţiei de care depinde viaţa lui Răzvan. "Taxa de participare constă în generozitatea voastră şi va fi oferită integral în scop caritabil, în vederea unei operaţii pe creier", anunţă afişul evenimentului.

Cei care doresc să-l ajute pe Răzvan sunt rugaţi să doneze orice sumă în contul IBAN RO30INGB0000999905347690, nume: CHENDREAN ALEXANDRU RAZVAN, Cod SWIFT: INGBROBU, Cod BIC: 606410008, PayPal - alexandru_chendrean@yahoo.com.

De altfel, în ajutorul lui Răzvan au sărit şi colegii de la Teatru. Actorul Ciprian Ciuciu şi soţia sa au creat pe Facebook un album cu bijuterii handmade, în scop caritabil, toate fondurile strânse urmând să-l ajute pe Răzvan.

Tot pe Facebook, prietenii tânărului au lansat şi o campanie de solidarizare, lansând coverfoto-uri ce anunţă evenimentul caritabil de sâmbătă.