Aria protejată Pădurea Craiului a devenit mai primitoare pentru iubitorii ciclismului montan.

În ultimele zile, reprezentanţi ai Centrului pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor au instalat, în nouă locuri de pe cuprinsul destinaţiei de ecoturism, tot atâtea panouri informative ce conţin hărţile traseelor de cicloturism şi alte informaţii utile celor ce vor să descopere natura pe bicicletă.

"Împreună cu hărţile pe hârtie, deja existente, şi marcajele, care există deja în teren încă de anul trecut, aceste panouri vor contribui semnificativ la îmbunătăţirea calităţii experienţei de care se bucură cei ce vin pentru cicloturism sau mountain biking în Pădurea Craiului", a explicat Paul Iacobaş, preşedintele C.A.P.D.D. Bihor.

Panourile au fost amplasate în punctele de pornire ale traseelor, în apropierea unor obiective turistice sau pensiuni, în locuri des vizitate de turişti ori acolo unde au existat semnale din teren că sunt necesare pentru a preveni rătăcirea bicicliştilor. "Am primit semnale care spun că era nevoie de aceste panouri. Ele vin să completeze infrastructura turistică a Pădurii Craiului şi să facă mai bune condiţiile pe care le oferim vizitatorilor acestei destinaţii de ecoturism", a mai adăugat Iacobaş.

Realizarea şi amplasarea panourilor s-a făcut în cadrul proiectului "Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăieşti", finanţat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o iniţiativă comună a Romanian - American Foundation şi a Fundaţiei pentru Parteneriat.

Cele mai importante dintre obiectivele proiectului sunt creşterea atractivităţii destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, prin dezvoltarea unei infrastructuri turistice de vizitare, informare şi interpretare, precum şi poziţionarea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului, în Europa, ca o destinaţie de excelenţă pe segmentul de turism în peşteri amenajate şi neamenajate şi, în România, pe segmentul de turism în peşteri, cicloturism şi experienţe culturale.