Tinerii de la Master Adventure, cea mai mare firmă de sporturi outdoor din judeţ, îi aşteaptă pe bihoreni şi turişti în Vadu Crişului, la ture de rafting, dar şi la alte activităţi interesante în aer liber cum ar fi via ferrata, caiac, paintball sau tir cu arcul. 

Primii temerari au fost câţiva bihoreni care au ajuns în weekend în Vadu Crişului, tocmai la startul sezonului de activităţi de aventură, și s-au încumetat la rafting pe Crişul Repede şi la via ferrata. 

"Cel mai aventuros traseu de rafting, în care ai parte atât de adrenalină, cât şi de frumuseţea defileului Crişului Repede, este cel de 10 kilometri, de la Peştera Unguru Mare din Şuncuiuş până la sediul nostru", a explicat Remus Dan, unul dintre cei doi fraţi care deţin Master Adventure.

Potrivit acestuia, pentru a respecta regulile sanitare din timpul pandemiei de coronavirus, doar familiile vor putea intra în bărcile mari, unde au loc 6 sau 8 persoane, iar ceilalţi aventurieri pot încerca caiacele sau bărcile de două persoane.

O tură de rafting costă 120 de lei pe persoană, turiştii primind echipamentele necesare şi având parte de îndrumarea unui instructor.

Sezonul de rafting 2021 este cel de al 14-lea pentru echipa de la Master Adventures.

Tot alături de Master Adventure, bihorenii şi turiştii vor putea încerca şi via ferrata, mai precis căţărarea pe trasee montane special amenajate, unele dintre ele putând fi parcurse şi de începători. "În zonă avem două trasee, unul pentru începători, denumit Peretele zânelor şi celălalt, de nivel mediu, Casa Zmeului care are şi un pod suspendat", mai explică instructorul.

O tură de via ferrata costă 80 de lei pe persoană. Participanţii primesc şi în acest caz echipament de siguranţă (cască, ham şi lonjă dublă de asigurare) şi sunt îndrumaţi de un ghid.

Doritorii mai pot alege paintball pe echipe, tir cu arcul sau ture cu bicicleta prin pădure, iar copiii pot încerca Bubble Socker, un joc pe echipe, în care fiecare participant intră într-o minge uriaşă şi încearcă să-i învingă pe adversari. Aceste activităţi costă câte 50 de lei.

Cei care vor să încerce pot afla mai multe detalii pe pagina de Facebook, pe site sau sunând la numărul de telefon 0727-606.153.